Közlemény

Collapse
No announcement yet.

LSI RAID vezérlő driver hiba Win 2k8 x64-en

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • LSI RAID vezérlő driver hiba Win 2k8 x64-en

  Sziasztok, LSI MegaRAID 8708EM2 (PCI express x8) RAID vezérlőt kötöttem Hot-Swap backplane-re, benne 6 db SATA diszkkel. Az első kettőt RAID1-ben, a maradék négyet RAID10-ben konfiguráltam.

  Minden OK, bootolásnál látszanak a virtual diszkek, de mikor installálni kezdtem a Win 2k8 x64 szervert (Standard), nem látja őket (no HDD). Gondoltam nem gond, letöltöm az LSI-től az aktuális drivert és USB kulcsról beadom. Megtaláltam, kicsomagoltam, feltettem a pendrájvra.

  Viszont a Win telepítő nem fogadja el a drivert!
  Kód:
  "To continue installation, use the Load Driver option to install 32-bit and signed 64-bit drivers.
  Installing an unsigned 64-bit device driver is not supported and might result in an unusable Windows installation."
  Pedig az LSI oldalon egyértelműen "signed version" szerepel.
  Próbáltam régebbi driverekkel, hasonló, de másik LSI RAID driverrel, de nem fogadja el, nem tud folytatódni a telepítés.
  Nincs ötletetek, hogy mit próbáljak még?
  Last edited by Kefe; 2020-10-13, 11:18.

 • #2
  Alapvetően kezdd egy raid firmware frissítéssel, ugyanott az LSI lapon megtalálod a legfrissebb firmware-t, amit USB pendrive-ról bootolva tudsz futtatni.

  Ami nagyon fontos és ne felejtsd el, hogy legközelebb, mikor belépsz a raid setup felületre (CTRL-G, vagy CTRL-C ha jól emlékszem), a raid vezérlő beállításoknál a 2. lapon van olyan hogy gyári értékek visszatöltése - azt futtasd le.

  Comment


  • #3
   A firmware update megtörtént, már az előtt megcsináltam, mielőtt a hiba jelentkezett volna. Nem segít. Azért köszi.

   Comment


   • #4
    Már találkoztam ilyen hibával. Gondolom olyan telepítő lemezt (DVD) használsz, amin rajta van az x86 és az x64 verzió is és telepítés közben választhatsz, melyiket telepíted. Ezeknél jelentkezhet az a félrevezető hibaüzenet, hogy a driver "unsigned" vagyis digitálisan nem aláírt.

    Ez nem hibás, csak félrevezető, mivel ha kombinált 32/64 bites install lemezt használsz, akkor a 32 bites Windows Preinstallation Environment (WPE) indul el, akkor is, ha 64 bites verziót akarsz installálni. Amikor megpróbálod betölteni a 64 bites LSI drivert, a WPE nem talál magának 32 bites és feltűnik a hibaüzenet, amit írtál, hogy nem megfelelő, vagy nem aláírt meghajtó.

    Hogy még bonyolultabb legyen a dolog: ha a WPE talál a meghajtó könyvtárában 32 bites drivert is, akkor azt csendben betölti és rendben megjeleníti a virtuális diszkeket. Kiválaszthatod a diszket, particionálhatsz, formázhatsz, azt hiszed minden OK. Viszont mikor kiválasztottad a partíciót és ráböksz a NEXT gombra, akkor ugyanezt a hibaüzenetet kapod, mivel az install során ezen a ponton adja át a 32 bites WPE a folytatást a 64 bites WPE-nek.

    Megoldás:
    1, A legegyszerübb, ha csak x64-es telepítő lemezt használsz, ekkor kizárólag a 64 bites WPE játszik és nincs gond.

    2, Nézd át ezt a Microsoft leírást és kétszer töltsd be a drivert, elsőször a 32 bitest, aztán az aláírt 64 bitest: http://support.microsoft.com/default...b;EN-US;954701

    3, Ellenőrizd a driver digitális aláírását: navigálj a driver könyvtárba és jobb egérgombbal nézd meg a megasas.sys fájl tulajdonságait. Kell hogy találj egy "Digital Signatures" tabot, ahol az aláírási listában kell találnod egy digitális aláírást, a "Detailes" gombbal megnézheted, leellenőrizheted a tanusítványt. Ha nincs Digital Signatures tab, máris megvan a hiba, nem aláírt a driver! Nyisd meg a tanúsítványt és ellenőrizd, hogy érvényes-e még, nem járt-e le!

    Comment


    • #5
     Tórusz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Ellenőrizd a driver digitális aláírását: navigálj a driver könyvtárba és jobb egérgombbal nézd meg a megasas.sys fájl tulajdonságait. Kell hogy találj egy "Digital Signatures" tabot, ahol az aláírási listában kell találnod egy digitális aláírást, a "Detailes" gombbal megnézheted, leellenőrizheted a tanusítványt. Ha nincs Digital Signatures tab, máris megvan a hiba, nem aláírt a driver! Nyisd meg a tanúsítványt és ellenőrizd, hogy érvényes-e még, nem járt-e le!
     Huh, na ezt nem gondoltam volna. Ellenőriztem az LSI driver certet, LEJÁRT néhány hete!!!     Visszaállítottam a szerveren a dátumot és simán felment a driver!
     Köszönöm!!!

     Comment

     Working...
     X