Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Megbízható hálózati eszközök KKV-knak

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • Megbízható hálózati eszközök KKV-knak

  Ki mit javasol kis- és középvállalati, avagy SOHO megoldásokra ha hálózatépítésre / átalakításra / felújításra kerül sor?
  Milyen eszközöket érdemes beszerezni, mik a megbízható márkák, típusok? Kezdve a kábeltől a dugón át a routerig és a hálókártyákig. Gyakorló rendszergazdák jelentkezzetek
  Rendszergazda blog, Rendszergazda szolgáltatás KKV-knak

 • #2
  routerek

  azt hallottam, hogy a Linksys eszközei eléggé megbízhatóak és még viszonylag elérhető áron kaphatóak. Kinek mi a tapasztalata?
  Rendszergazda blog, Rendszergazda szolgáltatás KKV-knak

  Comment


  • #3
   Linksys routert és wireless router-t is használunk kb. két éve mindenféle gond nélkül. Én minden további nélkül merem ajánlani.

   Ami kis okosság esetleg, hogy a wireless-hez gondolkodás nélkül kell venni upgrade antennát - az eredeti antennák nem elég tökösek és nem drágák a komolyabb antennák.
   ---
   Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

   Comment


   • #4
    milyen messzire hord el az alap és mennyivel tud többet az upgrade antenna?
    Rendszergazda blog, Rendszergazda szolgáltatás KKV-knak

    Comment


    • #5
     Saját "Real World" Linsys wireless tapasztalatok:

     a sima antenna a dobozban egy (akármekkora) szoba tökéletes besugárzására elég. Persze működik még a szomszéd irodában, az ablak alatt is, de ott már nem tökéletes, ledobhatja egyszer-egyszer.

     A falak a wireless ellenségei, ha falakat is át kell sugározni, akkor mindenképp javasolnám az upgrade antennát. Nem drága és kézzelfogható teljesítményjavulás látható.

     Méterben azt mondanám:
     - alap antenna: 5-10m
     - upgrade antenna: 10-20m egy fallal közben

     Mégegyszer, ez nem azt jelenti, hogy csak ennyit tud, hanem hogy ilyen távon még elsőosztályú a kapcsolat.

     .
     ---
     Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

     Comment


     • #6
      Dlink wireless már okozott nekem gondot. Ha választanom kellene, akkor nem Dlinket vennék.
      Egyrészt nem mindíg volt megbízható a kapcsolat, gyakran előfordult packet loss (ping -n 3000 router_ip), másrészt tápegység gondunk is volt vele. Időnként elindult, időnként nem kikapcsolás-bekapcsolás után! Brrrr.

      Comment


      • #7
       Előzőleg említettem, hogy a Dlink wireless tápja odalett. Találtam kiváló megoldást, Bumukli a Vaterán pontosan ilyen 5V 2.0A Dlink tápegységeket javít és forgalmaz 1.100 jómagyar forintért:
       http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=bumukli (D-Link rutertáp 5V 2,0A)
       Ha elviszed a régi rossz tápot, beszámítja néhány száz forintért. Egyébként van neki bőven, tehát jut neked is ha beszart a Dlink tápod.

       Comment


       • #8
        mikrotik

        szerintem a legmegbizhatobbak a router board-ok (Mikrotik) elérheto aron vannak a komolyabb cuccok is és a CISCO minoseget verdesik.
        http://bit-tech.hu

        Comment


        • #9
         Te figyelj már, én még nem is hallottam erről a RouterBoard, vagy Mikrotik nevű cégről meg a dobozairól, ki forgalmazza ezt itthon?

         Comment


         • #10
          mikrotik

          wireless-bolt.hu wlan-ok.hu de meg van pár cég hirtelen ezek jutottak eszembe. De google mert uzletek közt elégnagy ár rések vannak (5-8k). Nagyobb cégek és internet szolgáltatok már evek ota használják pl dunaweb wnex stb
          http://bit-tech.hu

          Comment


          • #11
           router

           Üdv mindenkinek!
           Most gondolkodom azon, hogy veszek egy routert magamnak. Csupán az a célom, hogy a házamban, esetleg annak teraszán használni tudjam az un. "okos telefonomat".
           Vannak bajim: milyet vegyek? (teljesítmény, hatótávolság). Mi az, hogy 300 Mbps adatátviteli sebesség?. Mit jelent a WPS funkció?
           12 ezer Ft. sok, vagy kevés, vagy jó ár?

           Minden ötletet, segítő javaslatot, okosságot szivesen veszek.

           Comment


           • #12
            Szia Lalabácsi, üdv a fedélzeten!
            A 12 rugó az teljesen jó ár egy hasonló kütyüért. Ahogy említettem előtte a D-Linkek nem annyira ajánlottak, mert tönkremehet 1-2 év alatt a tápjuk, a Linksys-ek (Cisco) viszont nagyon megbízható darabok.

            A 300Mb/s csak elméleti dolog és egyébként is ha internetezére akarod használni, akkor a sima g szabvány (54Mb/s) is tökéletesen megteszi, akkor is ha brutális internet kapcsolatod van.

            A hatótávolság ragyogóan növelhető egy nagyobb antennával. Ha több tízmétert akarsz áthidali, vagy több falat, akkor máris gondolkodás nálkül vegyél hozzá nagyobb, kiegészítő antennát.

            WPA2 titkosítást állíts majd be rajta, mert a WPA, vagy a WEP már elégy könnyen feltörhető. De az első és legfontosabb, hogy adj meg új jelszót a router adminnak, mert ha nem teszed meg még egy 5 éves kisgyerek is egy perc alatt feltöri.

            Comment


            • #13
             A Wi-Fi Protected Setup (WPS) automata titkosítás beállítást jelent gombnyomásra. Ezt azt jelenti, hogy megveszed a Wi-Fi routert, hazaviszed, bedugod, megnyomsz egy gombot és automatikusan generál neked biztonságos hálózati nevet (ssid) és WPA titkosítási jelszót. CSak akkor fog működni az okostelefonoddal, ha az is tud WPS titkosítást.

             Ezt tehát nem egy új titkosítási szabvány, csak annyit tesz hogy véletlenszám generátorral generál neked az átlagosnál erősebb (titkos) jelszavakat és beállít mindent. Neked ezután már csak az okostelefont kell a routerhez állítani.

             Comment


             • #14
              A WPS gyakorlatilag csak WPS-t támogató wifi klienssel, pl. wifi stick-kel müködik együtt. Úgy megy, hogy megnyomod a routeren a WPS gombot, majd a wifi sticken is, ekkor automatikusan beállítódik a titkosítás és a wifi kapcsolat is. Csak olyan eszköznél müködik, amelyen van WPS lehetőség (pl gomb). A Netgear tud ilyet

              Comment


              • #15
               Köszönöm, segítettél..

               Comment

               Working...
               X