Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Megbízható hálózati eszközök KKV-knak

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • Csutak
  replied
  Csak a történelmi hűség kedvéért, TP-Link Archer C8 a következő routerünk, semmi gond vele, abszolút megbízhatóan és gondok nélkül működik immár fél éve.

  Szétosztottam a wi-fi klienseket az 5GHz és a 2.4GHz csatornák között, a hozzáférés zökkenőmentes, tényleg semmi gond. Természetesen gigabites, a drótra mentek a számítógépek. Tényleg jó kütyü.

  Leave a comment:


 • Csutak
  replied
  TP-LINK TL-WR1043ND wireless routerre váltottam egy fél éve és mostmár elmodhatom, hogy kiváló darab. Nem esik össze a hálózat, szépen tolja a biteket a levegőbe, nagyon elégedett vagyok vele.
  A D-LINK-kel csak a szopás volt.

  Leave a comment:


 • lalabacsi
  replied
  Köszönöm, segítettél..

  Leave a comment:


 • Csutak
  replied
  A WPS gyakorlatilag csak WPS-t támogató wifi klienssel, pl. wifi stick-kel müködik együtt. Úgy megy, hogy megnyomod a routeren a WPS gombot, majd a wifi sticken is, ekkor automatikusan beállítódik a titkosítás és a wifi kapcsolat is. Csak olyan eszköznél müködik, amelyen van WPS lehetőség (pl gomb). A Netgear tud ilyet

  Leave a comment:


 • Nic
  replied
  A Wi-Fi Protected Setup (WPS) automata titkosítás beállítást jelent gombnyomásra. Ezt azt jelenti, hogy megveszed a Wi-Fi routert, hazaviszed, bedugod, megnyomsz egy gombot és automatikusan generál neked biztonságos hálózati nevet (ssid) és WPA titkosítási jelszót. CSak akkor fog működni az okostelefonoddal, ha az is tud WPS titkosítást.

  Ezt tehát nem egy új titkosítási szabvány, csak annyit tesz hogy véletlenszám generátorral generál neked az átlagosnál erősebb (titkos) jelszavakat és beállít mindent. Neked ezután már csak az okostelefont kell a routerhez állítani.

  Leave a comment:


 • Tórusz
  replied
  Szia Lalabácsi, üdv a fedélzeten!
  A 12 rugó az teljesen jó ár egy hasonló kütyüért. Ahogy említettem előtte a D-Linkek nem annyira ajánlottak, mert tönkremehet 1-2 év alatt a tápjuk, a Linksys-ek (Cisco) viszont nagyon megbízható darabok.

  A 300Mb/s csak elméleti dolog és egyébként is ha internetezére akarod használni, akkor a sima g szabvány (54Mb/s) is tökéletesen megteszi, akkor is ha brutális internet kapcsolatod van.

  A hatótávolság ragyogóan növelhető egy nagyobb antennával. Ha több tízmétert akarsz áthidali, vagy több falat, akkor máris gondolkodás nálkül vegyél hozzá nagyobb, kiegészítő antennát.

  WPA2 titkosítást állíts majd be rajta, mert a WPA, vagy a WEP már elégy könnyen feltörhető. De az első és legfontosabb, hogy adj meg új jelszót a router adminnak, mert ha nem teszed meg még egy 5 éves kisgyerek is egy perc alatt feltöri.

  Leave a comment:


 • lalabacsi
  replied
  router

  Üdv mindenkinek!
  Most gondolkodom azon, hogy veszek egy routert magamnak. Csupán az a célom, hogy a házamban, esetleg annak teraszán használni tudjam az un. "okos telefonomat".
  Vannak bajim: milyet vegyek? (teljesítmény, hatótávolság). Mi az, hogy 300 Mbps adatátviteli sebesség?. Mit jelent a WPS funkció?
  12 ezer Ft. sok, vagy kevés, vagy jó ár?

  Minden ötletet, segítő javaslatot, okosságot szivesen veszek.

  Leave a comment:


 • bozont
  replied
  mikrotik

  wireless-bolt.hu wlan-ok.hu de meg van pár cég hirtelen ezek jutottak eszembe. De google mert uzletek közt elégnagy ár rések vannak (5-8k). Nagyobb cégek és internet szolgáltatok már evek ota használják pl dunaweb wnex stb

  Leave a comment:


 • Keller
  replied
  Te figyelj már, én még nem is hallottam erről a RouterBoard, vagy Mikrotik nevű cégről meg a dobozairól, ki forgalmazza ezt itthon?

  Leave a comment:


 • bozont
  replied
  mikrotik

  szerintem a legmegbizhatobbak a router board-ok (Mikrotik) elérheto aron vannak a komolyabb cuccok is és a CISCO minoseget verdesik.

  Leave a comment:


 • Tórusz
  replied
  Előzőleg említettem, hogy a Dlink wireless tápja odalett. Találtam kiváló megoldást, Bumukli a Vaterán pontosan ilyen 5V 2.0A Dlink tápegységeket javít és forgalmaz 1.100 jómagyar forintért:
  http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=bumukli (D-Link rutertáp 5V 2,0A)
  Ha elviszed a régi rossz tápot, beszámítja néhány száz forintért. Egyébként van neki bőven, tehát jut neked is ha beszart a Dlink tápod.

  Leave a comment:


 • Tórusz
  replied
  Dlink wireless már okozott nekem gondot. Ha választanom kellene, akkor nem Dlinket vennék.
  Egyrészt nem mindíg volt megbízható a kapcsolat, gyakran előfordult packet loss (ping -n 3000 router_ip), másrészt tápegység gondunk is volt vele. Időnként elindult, időnként nem kikapcsolás-bekapcsolás után! Brrrr.

  Leave a comment:


 • Kefe
  replied
  Saját "Real World" Linsys wireless tapasztalatok:

  a sima antenna a dobozban egy (akármekkora) szoba tökéletes besugárzására elég. Persze működik még a szomszéd irodában, az ablak alatt is, de ott már nem tökéletes, ledobhatja egyszer-egyszer.

  A falak a wireless ellenségei, ha falakat is át kell sugározni, akkor mindenképp javasolnám az upgrade antennát. Nem drága és kézzelfogható teljesítményjavulás látható.

  Méterben azt mondanám:
  - alap antenna: 5-10m
  - upgrade antenna: 10-20m egy fallal közben

  Mégegyszer, ez nem azt jelenti, hogy csak ennyit tud, hanem hogy ilyen távon még elsőosztályú a kapcsolat.

  .

  Leave a comment:


 • dJw_
  replied
  milyen messzire hord el az alap és mennyivel tud többet az upgrade antenna?

  Leave a comment:


 • Kefe
  replied
  Linksys routert és wireless router-t is használunk kb. két éve mindenféle gond nélkül. Én minden további nélkül merem ajánlani.

  Ami kis okosság esetleg, hogy a wireless-hez gondolkodás nélkül kell venni upgrade antennát - az eredeti antennák nem elég tökösek és nem drágák a komolyabb antennák.

  Leave a comment:

Working...
X