Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A SUN eltűnhet a süllyesztőben

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  A várakozásoknak megfelelően nincs biztonságban a SUN szerver platform, a Sun hardver eladások az összeolvadás hírére drasztikus visszaesést produkálnak.
  ---
  Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

  Comment


  • #17
   Csak az x86-tal tudnak valamelyest hasznot csinálni, ott viszont extérm az árharc, így alacsonabb a profitráta is. A többi termékvonal tutira veszteséges. Egyébként csodálnám, ha folyamatosan hosszútávon finanszírozva lenne a jelenlegi veszteség-generátor.

   Comment


   • #18
    Az újabb HWSW hír szerint tényleg kezd eltűnni a Sun a süllyesztőben - legalábbis az x86 szerver üzletága, ami igen-igen erős itthon. Meglepő. Illetve tulajdonképpen nem is az.
    ---
    Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

    Comment


    • #19
     Az Oracle irányítása alatt a Sun fel fogja adni az olcsó tömegszerverek piacát, mivel nem rendelkezik elegendően nagy volumennel ahhoz, hogy felvehesse a versenyt a HP-val vagy a Dell-lel - szögezte le a negyedéves eredmények kapcsán rendezett elemzői konferenciahíváson Larry Ellison, a cég elnök-vezérigazgatója. "Az egyik dolog amit felismertünk, hogy a Sunnak nincs és valószínűleg sose lesz meg az a nagy volumene, ami versenyképessé teheti a tömegpiacon."
     ---
     Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

     Comment


     • #20
      Az, hogy a sun olcsó x86-os piacról kivonul az magában kevéssé meglepő, hiszen eddig is inkább a márka neve, meg nem utolsó sorban a supportja adta el. Ami kérdésebb, hogy a niagara / rock termékcsalád és utódaikkal mi lessz? Meg pláne a storage rendszereikkel. éppen most nézegettem 7110 -est.

      Vagy drukkoljak annak, hogy kivonulnak, a maradékot meg fillérekért meg lehet venni?

      Comment


      • #21
       Annak szerintem de drukkolj, hogy a megmaradt stockot fillérekért meg lehet venni, mert ne felejtsd el a későbbi támogatást, bővítést, szervizelést.

       Ha egy cég befejezi valaminek a gyártását, nyílván legyárt még egy biztonsági tartalék alkatrész stockot, de csak módjával. Egy nagyon veszteséges üzletág meg pláne csak kis mennyiséget. Ez azt jelenti, hogy a későbbiekben akadozhat a tartalék alkatrész ellátás - vagy ami sokkal rosszabb garanciális csere esetén a pót alkatrész.

       Arról nem is beszélve, hogy a későbbi még szükséges fejlesztések (BIOS és egyéb firmware frissítések) is sokkal gyengébb szinvonaluak lehetnek.

       Én nem tennék EOL (End Of Life) termékre ebben a szakmában.
       Last edited by ikon; 2010-01-23, 08:46.

       Comment


       • #22
        A sun.com lap megszűnik. nem kell már az Oracle-nek. Megy a levesbe

        Comment


        • #23
         Szépen leépült a várakozásoknak megfelelően a Sun hardver, legalábbis az x86-os vonal. Már nem szabad Sun szervert venni.

         Comment

         Working...
         X