Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Wordpress (WP) gyorsítása, okosságok
Collapse
X
-
You can safely clear tables like wp_wfknownfilelist and wp_wffilemods as these should be truncated anyway by default whenever a scan starts.
-
Akkor folytatom a wp_actionscheduler_ táblák kitakarításával.
Futtatsd le az alábbi SQL paarancsokat, mikor túl nagyra hízott a wp_actionscheduler_actions tábla:
Kód:DELETE FROM `wp_actionscheduler_actions` WHERE `status` = 'canceled' DELETE FROM `wp_actionscheduler_actions` WHERE `status` = 'failed' DELETE FROM `wp_actionscheduler_actions` WHERE `status` = 'complete'
woocommerce-scheduled-actions-log-table.png
Leave a comment:
-
Mivel a MySQL-kapcsolat nélküli PHP-szkriptek nagyon gyorsan futottak, a MySQL-adatbázist használó WP konfigurációs fájljában (wp-config.php) kutakodtam. Megváltoztattam az alábbi beállításokat, és jelentős sebességjavulást észleltem:
erről:
Kód:/** MySQL hostname */ define('DB_HOST', 'localhost');
Kód:/** MySQL hostname */ define('DB_HOST', '127.0.0.1');
Leave a comment:
-
wp_commentmeta kitakarítása:
Kód:SELECT * FROM wp_commentmeta WHERE comment_id NOT IN ( SELECT comment_id FROM wp_comments ); DELETE FROM wp_commentmeta WHERE comment_id NOT IN ( SELECT comment_id FROM wp_comments ); SELECT * FROM wp_commentmeta WHERE meta_key LIKE '%akismet%'; DELETE FROM wp_commentmeta WHERE meta_key LIKE '%akismet%';
Kód:OPTIMIZE TABLE `wp_commentmeta`;
wp_postmeta kitakarítása:
Kód:SELECT * FROM wp_postmeta pm LEFT JOIN wp_posts wp ON wp.ID = pm.post_id WHERE wp.ID IS NULL; DELETE pm FROM wp_postmeta pm LEFT JOIN wp_posts wp ON wp.ID = pm.post_id WHERE wp.ID IS NULL;
Kód:OPTIMIZE TABLE `wp_postmeta`;
Leave a comment:
-
Wordpress (WP) gyorsítása, okosságok
Sziasztok, gyűjtsük össze, mikkel lehet optimalizálni/gyorsítani egy lassú WP oldalt.
Kezdjük pl. az adatbázis gyorsítással, tisztítási lekérdezések futtatásával. A következő lekérdezések futtathatók phpMyAdminból vagy távoli adatbázis-kapcsolat segítségével.
Lásssuk a teljes autoload mennyiséget:
Kód:SELECT SUM(LENGTH(option_value)) FROM wp_options WHERE autoload = 'yes';
Kód:SELECT LENGTH(option_value),option_name FROM wp_options WHERE autoload='yes' ORDER BY length(option_value) DESC LIMIT 20;
Kód:DELETE FROM `wp_options` WHERE `option_name` LIKE ('%\_transient\_%');
Címkék: Nincsen
Leave a comment: