Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerver hoszting a MÚLT, VPS és dedikált szerver a JÖVŐ!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • Szerver hoszting a MÚLT, VPS és dedikált szerver a JÖVŐ!

  A co-location szerver szolgáltatás már a múlt részét képezi , olyan mint egy dinoszaurusz az internet világában. Világszerte felismerték ennek a szolgáltatásnak a hátrányát mint pl:
  - Első lépés:
  személyesen el kell menni és megvenni a mi igényeinknek megfelelő szervert (kapacitás – a régi gépeknél ez még nagyságra ment, minél ormótlanabb volt a szerver annál nagyobb potenciával rendelkezett). Ezzel természetesen időt és pénz veszítünk, de talán ez lenne a legkevesebb.
  - Második lépés:
  megfogjuk a szervert és elvisszük egy bérelt szerver terembe. Természetesen ennek a szerver teremnek a díja nem igazán alacsony, mivel ha professzionálisan felszerelt helyen akarja elhelyezni szerverét annak mint berendezésileg:
  légkondicionált szerver terem (hőmérséklet 22 C +/-2 C )
  levegőszűrés (EU Class 3)
  relatív páratartalom (50% +/-10%)
  redundáns beltéri egységek és keringető rendszer
  szünetmentes áramforrás és többirányú redundáns áramellátás minden szerverhez
  füst és tűz érzékelők (berendezést kímélő oltógázzal)
  tűzvédelem az álpadlóban (F30 DIN 4102 szerint)
  áramellátás: 220 VAC/50 Hz 250 kVA
  redundáns Powerware UPS
  szükség esetén diesel generátor
  mint biztonság szempontjából:
  belépőkártyás védelem
  24 órás biztonsági személyzet
  zártláncú video megfigyelő rendszer
  meg kell, hogy feleljen a szigorú előírásoknak. Ennek az az oka, hogy ezen szerverek rosszul reagálnak a hőingadozásra valamint a párára, és mivel a legtöbb esetben Back-upot a szerverek tartalmáról kevesen készítenek , vigyázniuk kell folyamatos működtetésükről a megfelelő körülmények között. Ha esetlegesen a szerver valamilyen okból nem indul újra, legtöbb esetben a munkát elölről kell kezdeni és minden adatunk a szerverben marad.
  - Harmadik lépés:
  Miután megtaláltuk a nekünk megfelelő szervert, vagy mi magunk konfiguráljuk, vagy pedig megbízunk egy webmestert, aki a legjobb esetben mindig nekünk fog dolgozni, mert ha nem akkor a következő személy akinek dolgoznia kell szerverével komoly nehézségekbe ütközhet, mert a legtöbb esetben nem ugyanaz a munkamódszer van alkalmazva ( a programozói nyelv eltér).
  - Negyedik lépés:
  Ha nem vagyunk megelégedve a szervertermet szolgáltató céggel, akkor várnunk kell a szerverünk kiadási dokumentációjára, személyesen el kell menni és kivinni a szerverünket, és egy másik szolgáltatóhoz vinni.
  INNEN INDUL ÚJRA A MÓKUSKERÉK!
  Akkor valaki megtudja mondani miért ragaszkodnak még mindig az elavult technikához?

 • #2
  Nagyon spamszagú, egyoldalú hozzászólás, a nicked is erre enged következtetni.

  Egy csomó esetben nem opció az általatok ajánlott VPS és dedikált szerver.
  A legtöbbször ha igazán biznisz kritikus vagy kiemekedően szenzitív adatok tárolásáról, vagy különleges applikációkról van szó, akkor biztosan felejtős a VPS. Másrészt szerver vastól függően kb. 1-2 év a megtérülési idő saját szerver üzemeltetése esetén, ha valaki ért hozzá. Ha csak egy évre kell egy szerver akkor tényleg jó lehet egy dedikált szerver bérlet. Ám ha ennél hosszabb távra kell, akkor biztosan sokkal drágább a bérleti konstrukció. Mondjuk 3-4 év távlatában körülbelül dupla annyiba kerül egy bérelt szerver mint egy sajátot üzemeltetni.  A tárgyi tévedéseid listája:

  "személyesen el kell menni és megvenni a ... szervert " --- Tökéletesen felesleges bárhová is menni, a weben kiválasztod, megveszed és minden kereskedő szivesen házhozszállítja az új szervert.

  "ezen szerverek rosszul reagálnak a hőingadozásra" --- badarság, hacsak nem szélsőséges hőingadozásról beszélünk. Bizonyított tény, hogy nem a stabil alacsony hőmérséklet a lényeg, hanem a megfelelő szellőzés

  "Ha esetlegesen a szerver valamilyen okból nem indul újra, legtöbb esetben a munkát elölről kell kezdeni és minden adatunk a szerverben marad." --- nem minősítem, olyan mintha anyám írta volna, szintén badarság

  Szerintem ezzel a poszttal többet ártasz a Forpsi.hu-nak, mint használsz.
  ---
  Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

  Comment


  • #3
   Komolyabb CGI, Java, PHP kódok futnak?
   adem

   Comment


   • #4
    henn9438 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Komolyabb CGI, Java, PHP kódok futnak?
    Azt hogy érted, hogy "komolyabb"? Mire gondoltál pontosabban?

    Comment

    Working...
    X