Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy Win 2008 szerverben akartam egy olyan policy beállítást, amivel az adott felhasználócsoport billentyűzet kiosztása magyar legyen. Azért akartam így megoldani, mert egyes felhasználóknak random átváltott angolra.
Találtam a neten egy leírást, hogy lehet ezt megcsinálni GPO-val:
Egy adm fájlt kell csinálni a következő tartalommal:
Ezt meghívni a GPO-ban, és beállítani a kívánt értéket. A Magyart pipáltam ki, így elvileg kényszerítenie kéne a magyar kiosztást.
A baj, hogy ennek az ellenkezőjét csinálta. Mindenkinek az angol kiosztást erőlteti, akárhányszor állítják át. Vándorprofilokkal dolgoznak, nem mindig ugyanannál a gépnél ülnek a felhasználók.
Hogy tudnám megszüntetni ezt a dolgot? A Policy-t már töröltem, gondolván, hogy akkor nem fogja erőltetni a váltást. De most is visszavált angolra minden belépésnél.
Mit lehetne tenni?
Egy olyan problémám van, hogy Win 2008 szerverben akartam egy olyan policy beállítást, amivel az adott felhasználócsoport billentyűzet kiosztása magyar legyen. Azért akartam így megoldani, mert egyes felhasználóknak random átváltott angolra.
Találtam a neten egy leírást, hogy lehet ezt megcsinálni GPO-val:
Egy adm fájlt kell csinálni a következő tartalommal:
Kód:
CLASS USER CATEGORY "Keyboard Layout" POLICY "Keyboard Layout switching" KEYNAME "Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" VALUENAME "internat.exe" VALUEON "internat.exe" VALUEOFF DELETE END POLICY POLICY "Keyboard layout" KEYNAME "Keyboard Layout\Preload" PART "Enable English" CHECKBOX DEFCHECKED VALUENAME "1" VALUEON "00000409" VALUEOFF DELETE END PART PART "Enable Hungarian" CHECKBOX DEFCHECKED VALUENAME "2" VALUEON "0000040e" VALUEOFF DELETE END PART END POLICY END CATEGORY
A baj, hogy ennek az ellenkezőjét csinálta. Mindenkinek az angol kiosztást erőlteti, akárhányszor állítják át. Vándorprofilokkal dolgoznak, nem mindig ugyanannál a gépnél ülnek a felhasználók.
Hogy tudnám megszüntetni ezt a dolgot? A Policy-t már töröltem, gondolván, hogy akkor nem fogja erőltetni a váltást. De most is visszavált angolra minden belépésnél.
Mit lehetne tenni?
Comment