Közlemény

Collapse
No announcement yet.

SharePoint - Vista - Office 2007 probléma

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • Komposzt
  replied
  Az SP1 és így a hotfix is fent van már az említett gépeken, mégis jelentkeznek ezek a hibák. SharePoint 2003 esetén pl. azt is mondja:
  A dokumentum nem nyitható meg, mivel a fájl létrehozásához használt program nincs telepítve a számítógépre. (pedig van!)
  Az igazat meg valva a mi gépeinken még XP fut, így tesztelni sem nagyon tudom.
  Találkozott már valaki ezzel a problémával?
  KMPSZT

  Leave a comment:


 • Kefe
  replied
  A Vista Web Client service-t használ WebDav eléréshez Explorer használatakor. A Web Client service pedig mindenképp Windows HTTP Services (WinHTTP) révén kommunikál a kiszolgálóval és ez okozza a kalamajkát: a WinHTTP nem ellenőrzi az Explorer Security Zone beállításokat, hogy Trusted site-tal folyik-e a kommunikáció.

  A Web Client service kikapcsolásával megszűnik a háromszori felhasználónév/jelszó kérelem, de nem ez a jó módszer, nem kell feltétlenül kikapcsolni a Web Client service-t.

  Másik megoldás lehet az Office 2007 applikációk XP SP2 kompatibilis módban futtatása, de ez sem jó megoldás, mert minden Vista kliensen egyenként a Regisztrációs Adatbázisban (regedit) kellene túrkálni az itteni instrukciók szerint.

  Azóta megjelent a hotfix, ami orvosolja ezt a problémát. Ami még jobb hír, hogy a hotfix benne van a Vista SP1-ban is, tehát a negoldás: Javasold a Vista ServicePack1 telepítését a kérdéses gépeken.

  Leave a comment:


 • Komposzt
  started a topic SharePoint - Vista - Office 2007 probléma

  SharePoint - Vista - Office 2007 probléma

  Windows Vistát (SP1!) használó ügyfeleink az alábbi problémákkal szembesülnek a SharePoint 2003-as vagy 2007-es verziójának használata esetén egyaránt:
  Nem működik a közzététel Office 2007-ből (közvetlenül SharePoint site-ra mentés),
  dokumentumok megnyitásánál sokszoros azonosítást kér (egymás után többször kéri a jelszó és a felhasználónév megadását),
  csak írásvédett módban hajlandó megnyitni a dokumentumot (azaz merevlemezre történő mentés nélkül nem szerkeszthető).
  Már kutakodtam az interneten, de eddig nem találtam működő megoldást.
  (XP gépeken a fenti gondok nem jelentkeznek...)
  Köszi!
  KMPSZT
Working...
X