A SharePoint valóban válogatós a fájlnevekkel kapcsolatban.
Alapvetően nem javaslom ékezetek használatát a fájlnevekben SharePointon, é és á betű még mehet de hosszú í, ő, ű egyáltalán nem jó, lehet hogy később nem tudjátok megnyitni.
Szivem szerint én csak egy pontot használok a fájlnevekben, közvezlenül a kiterjesztés előtt. Többet nem.
Spec karakterek egyáltalán nem ajánlottak.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
MOSS 2007 .mdb fájl feltöltés, kezelés - probléma
Collapse
X
-
Nekem nagyon bagatel problémám van, de mégsem találtam eddig rá választ kapcsolódó anyagokban.
Cégünknél most kezdünk átálni a teamwebre. File feltöltés során olyan hibaüzenetet kapunk, hogy a file név nem megfelő, túl hosszú, nem megfelelőek a paraméterei. Mivel az operációs rendszer már szinte mindent elfogad, most gondba vagyunk, hogy a SharePoint Service programban, milyen kitételeknek kell megfelelni a file névnek. Mi a file név maximális hossza, mik a tiltott karakterek? Pl. arra már rájöttem, hogy a név végén nem lehet pont, de a néven belül igen. Tudna ebben valaki segíteni?
Köszönöm!
Leave a comment:
-
Csak jelzem, hogy az IIS 7 alapból blokkolja az .mdb fájlokat, így érdemes azzal kezdeni, hogy ott engedélyezed.
Leave a comment:
-
Kedves Kefe!
Megpróbáltam, és megoldotta a problémám
Most már gond nélkül felismeri az mdb kiterjesztésű adatbázis fájlokat a SharePoint tárhely.
Köszönöm a segítséget, és persze jár a hírnévpont neked és a kollégádnak.
KMP
SZT
Leave a comment:
-
Jó sok baj van veled, te Komposzt!
Még ezt kellene kipróbálni a kollégám szerint:
Kormányozz a
c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\conf ig
könyvtárba és keresd meg a web.config fájlt. Csinálj róla egy biztonsági másolatot.
Keresd meg és kommenteld ki (<!-- ... -->) a következő sort:
Kód:<add path="*.mdb" verb="*" type="System.Web.HttpForbiddenHandler" validate="True"/>
Kód:<!-- <add path="*.mdb" verb="*" type="System.Web.HttpForbiddenHandler" validate="true" /> -->
Leave a comment:
-
Kedves Kefe!
Köszi a választ! A Microsoft Access icon most már tökéletesen működik, azonban a másik probléma nem oldódott meg. Amennyiben letölteném az mdb fájlt, újra megjelenik az error page:
Váratlan hiba történt.
Javítsa ki a hibát a Windows SharePoint Services szolgáltatásban.
Eseteleg más ötlet?
Előre is köszi!
KMP
SZT
Leave a comment:
-
Ellenőrizni kellene, hogy az mdb fájl kiterjesztés regisztrálva van-e a SharePointnál, illetve a MIME fájltípus definició rendben van-e.
1, keress egy 16x16 gif Access ikont, ez pl. pont jó:majd töltsd fel ebbe a könyvtárba:
SharePoint 2003:
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\60\TEMPLATE\IMAGES\
SharePoint 2007-nél picit más a könyvtár:
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\TEMPLATE\IMAGES\
A következő lépés a docicon.xml fájl szerkesztése:
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\60\TEMPLATE\XML\docicon.xml
Be kell illeszteni a köv. sort:
Kód:<Mapping Key="mdb" Value="mdb.gif" EditText="Microsoft Office Access" OpenControl="SharePoint.OpenDocuments"/>
Ha jól csináltad, akkor a SharePointra feltöltött mdb fájl mellett megjelenik az Access ikon.
--------------------------
Ellenőrizni kellene még esetleg a MIME fájl beállítást:
C:\WINDOWS\system32\inetsrv\MetaBase.xml
Ellenőrizd, hogy a MetaBase.XML tartalmazza-e a következő mdb bejegyzést:
application/x-msaccess
Leave a comment:
-
MOSS 2007 .mdb fájl feltöltés, kezelés - probléma
A következő problémával szembesültem. Próbáltam feltölteni .mdb kiterjesztésű Microsoft Access adatbázis file-t egy Sharepoint 2007 oldalra, sikertelenül. Hamar rájöttem, hogy azért nem tölthető fel, mert a Központi Adminisztrátori felületen (Tevékenységek/Biztonság konfigurálása/Tiltott fájltípusok) az .mdb kiterjesztés tiltó listás. Miután eltávolítottam a listáról, utána gond nélkül fel tudtam töltetni. Utána próbáltam megnyitni, de az alábbi hibaüzenetet kaptam
:
Váratlan hiba történt.
Javítsa ki a hibát a Windows SharePoint Services szolgáltatásban.
Valami miatt nem ismeri fel a fájl típust és nem tudja kezelni.
Van valakinek erre működő megoldása? Előre is köszi!
KMP
SZT
Címkék: Nincsen
Leave a comment: