Közlemény

Collapse
No announcement yet.

SEO Fórum down

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • SEO Fórum down

  Napok óta, lassan egy hete nem működik a SEO Fórum, az egyik leglátogatottabb szakmai portál. Nagy érvágás, mert rettentően hasznos keresőoptimalizálással lapcsolatos infok cserélnek gazdát nap mint nap.

  G-easy, a fórum egyik tulaja hívott kétségbeesve azon a reggelen, hogy kifeküdt a szerver. Akkor még nem lehetett tudni, hogy mi a gond, alaplap, RAID vezérlő, vagy winchester krepált be. Később G-Easy twittjei számoltak be a fejleményekről:
  ez jó kör volt..szegedről vonattal pest, victor hugo, szerviz, népliget (géppel a kezemben) onnét busszal kecskemét, majd kocsival haza thx
  a szerver: eddig ami tuti, az egyik vinyó fizikai hibás, az olvasó fej nem képes megmozdulni :S
  adatmentésen vannak a vinyók.. adatvissza.hu reménykedünk.. más nem maradt :S
  Jelenleg tudtommal folyik az adatmentés az egyik diszkről, reméljük hogy sikerül visszaállítani a SEO Fórum adatbázisát, mert pótolhatatlan tudástárról van szó.
  ---
  Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

 • #2
  Nem értem, nem voltak RAID-ben a winchesterek? Vagy mindkettő odalett?

  Comment


  • #3
   Szóval az úgy volt.. hogy raidban voltak..
   csak az egyik mechanikai hibás lett és rátükrözte a mozdulatlan fejjel kiolvasott cuccost a másik, jó vinyóra.. így gyakorlatilag gyári tisztára törölte..

   Megoldódott egy fejcserével. Erről majd írni fogok, mert azt a céget, ahol volt a vinyó adatmentésen, senkinek nem ajánlanám. Egyedi ajánlatot kaptam, mert hogy "szerverről van szó". Így az ár első körben 180+áfa lett volna, ha elfogadom. Ekkora összeg nincs a honlapon még akkor sem, ha mindent összeadok. (annyit tudni kell, hogy benzinkútnál találkoztunk, ott adtam át, ez már jót jelent, csak akkor nem gondoltam a komolytalanságra, csak, hogy gyorsan legyen kész)

   Ezt lealkudtam.. Mondtam elviszem, nem kell megcsinálni. Egyből 130 lett számla nélkül. DE ntfs formátumra tették vissza (egyedi ajánlat, mert szerver, mi?) így minden könyvtár és fájl elveszítette a jogát. Azóta sem mennek azok, ami igényli. Be lett lőve 777-re és most majd egyesével upgrade-el meg újratelepítéssel próbálom visszaadni az eredeti értékeket.
   mérleg

   Comment


   • #4
    Érdekelne, hogy kik voltak ezek. Valami egyszemélyes vállalkozás? A diszkek szoftveres, vagy hardveres raidben voltak? Vagyis az alaplapi raid vezérlő baszta el, vagy full Linux szoftveres raid megoldás csinálta ezt? Nem tudom elképzelni, hogy hardveres raid esetén ez megtörténhetett volna.

    Comment


    • #5
     Csak sima szoftveres. A "szerver" csak egy tuning pc.. volt. Béreltem egyet. 25-öt fizettem eddig a szerver elhelyezésért, most plusz 5-ért az övéké a cucc, 2 órán belül bármilyen hv hibát javítanak és a saját szerverükre megy a backup. Integrity.. az adatvissza(.hu) állítókat megtalálod a kezdő postban.
     mérleg

     Comment


     • #6
      Lehetne it puffogtatni, hogy mennyire nem megbízható a szoftveres raid és csak a hardveres a jó, de ez hülyeség. Nem itt ment el a meccs, hanem ott, hogy nem volt backup. Egyetlen raid sem helyettesíti a backupot.
      Egyébként a szoftveres raidek is jól működhetnek, ha jól vannak konfigurálva. Teljesítményben tényleg nem veszik fel a versenyt a hardveressel, lassítják az oprendszert, de azért működnek low-cost megoldásként.
      Hogy lehet az hogy nem volt mentésetek, az ész megáll ilyen fontos portálnál.
      Mindenesetre nem az adatvisszát keresem majd hasonló esetben.
      Van a szerveren PHPMyAdmin? Azzal olyan könnyű bármikor lerántani az adatbázist egy perc alatt. Én hetente, általában pénteken húzom le a lapom adatbázisát a pécémre.

      Comment


      • #7
       Persze van.. Volt backup, csak nem másik gépre :S . És így a backup is elszállt.
       Most más módszerrel lesz megoldva. Azon felül, hogy backup megy az integrity szerverér, még a saját gépemre is be lesz állítva egy szinkronizálás. Először sokáig tart, de később csak a változásokat tölti már le. Végül is ua. amit te is csinálsz, csak nem kézzel, hanem linux-al automatikusan. Amikor felcsatlakozok, egyből szinkronizál. A rendszergazdám elég óvatos. Viccnek is beillene, de már tudom, hogy egyáltalán nem az.

       Ő olyan szinte félti a dolgait, hogy havonta kiírja 2 dvd-re (ráfér, pedig 20 év munkája, vagyis a legfontosabb scriptek, programok, db-k) és elviszi két különböző házba. HA véletlenül leégne az egyik.
       mérleg

       Comment


       • #8
        Nincs mese, backup, backup, backup.

        Én a helyedben még ezzel sem elégednék meg, hanem legalább havonta leszedném az aktuális adatbázis PhpMyAdminnal. Csutak is ezt javasolta, egyetértek vele.

        Comment


        • #9
         Érdekes cikk pontosan a témában:

         Comment

         Working...
         X