Vissza   Szerver Fórum > Szerver > Egyéb szerver funkciók

Egyéb szerver funkciók minden más kiszolgáló szerepkör, mint SQL, DNS, FTP és MAIL szerver, stb.

Válaszol
 
Téma eszközök Megjelenítési módok

Szerver CPU Monitor
  #1  
Régi 2010-10-22, 05:48
Gabox Gabox nem elérhető
Új tag
 
Csatlakozott: 10-06-03
Összes hozzászólás: 9
Gabox egyenlőre ismeretlen
Alapbeállítás Szerver CPU Monitor

Kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám legkönnyebbe figyelni a szerver CPU -terhelést? Fontos lenne mert akkor tudnák következtetni hogy a továbbiakba szükség van e bővítésre vagy sem.

Egy ilyet futtattam a a régi szerveren (let) de ott cPanel 11.25.0-C44517 - WHM 11.25.0 - X 3.9 CENTOS 5.5 x86_64 -használtam
De most a sajátomon csak egyszerű ispconfigot.

<?php
$f = fopen("/proc/loadavg", "r");
if ($f) {
$line = fgets($f, 5000);
$t = explode(" ",$line);
fclose($f);
}

$atlag=round(($t[0])/3,2);
$terhel=round((($atlag/25)*10000)/2,1);

echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"><tr><td>Szerver terheltség: </td><td>";

if ($terhel==0) {
echo "<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000000\"><tr><td/></tr></table>";
} else {
echo "<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000000\"><tr><td width=\"$terhel\" bgcolor=\"#BDEA2D\"></td><td/></tr></table>";
}
echo "</td></tr></table>";
echo "<br>#1 Szerver terheltség százalékban: ";
echo "$terhel"."%";
?>

De ez a /proc/loadavg -ból veszi az adatokat de az ispconfigba nincs olyan vagy legalábbis nem tudom hogy honnan vehetné ki az adatokat.
Ill. ha van más ötlet annak jobban őrölnék.
Válaszol idézettel

  #2  
Régi 2010-10-22, 23:30
Gabox Gabox nem elérhető
Új tag
 
Csatlakozott: 10-06-03
Összes hozzászólás: 9
Gabox egyenlőre ismeretlen
Alapbeállítás

Még ezt hozzá kell tennem hogy amit előbb küldtem az nem volt az igazi...
Ha kb 800%-ot mutatott akkor volt szerintem 100%-on a szerver...
Mert pl. 3-400% -on még nem volt észrevehető a lassulás az oldalakon..
Szóval a progi nem volt hiteles de következtetni jó volt...
De jó lenne valami értelmesebb CPU monitor..
Válaszol idézettel

  #3  
Régi 2010-10-24, 05:06
Gabox Gabox nem elérhető
Új tag
 
Csatlakozott: 10-06-03
Összes hozzászólás: 9
Gabox egyenlőre ismeretlen
Alapbeállítás

Közbe találtam egy ilyet a szerverem "gyökerébe" jónak tűnik de kiosztok két tárhelyet a szerverre mind a kettő egyforma és mind a kettőn nem történik semmi megírtam egy fájlba az alábbi kódot bár inframe-el kellett megoldani stb.
A lényeg hogy eltérő értéket mutat azátn két számítógéppel nyitottam meg egyszerre ez egyik tárhelyen lévőt meg a másikat szintén eltérő..
Itthoni sávszélesség 80Mbit/s a sávszélességtől nem függhet.

<?php
$domain = "domain.hu";

function chkuri($link)
{
if(substr($link,0,4)!="http"){
$link = "http://".$link;
}

$timestart = microtime();

$churl = @fopen($link,'r');

$timeend = microtime();
$diff = number_format(((substr($timeend,0,9)) + (substr($timeend,-10)) - (substr($timestart,0,9)) - (substr($timestart,-10))),4);
$diff = $diff*100;

return $diff;
}

$result = chkuri($domain);

$fp = @fsockopen($domain, 80, $errno, $errstr, 1);
if (!$fp)
{
$result = 100;
}
else
{
$result = chkuri($domain);
}

$color[1] = "#BDEA2D";
$color[2] = "#A4D215";
$color[3] = "#92BB13";
$color[4] = "#B9B915";
$color[5] = "#B8A816";
$color[6] = "#E3A40F";
$color[7] = "#C1790D";
$color[8] = "#BE4810";
$color[9] = "#C82D06";
$color[10] = "#FF0909";

if ($result > 0) { $colors = $color[1]; }
if ($result > 10) { $colors = $color[1]; }
if ($result > 20) { $colors = $color[2]; }
if ($result > 30) { $colors = $color[3]; }
if ($result > 40) { $colors = $color[4]; }
if ($result > 50) { $colors = $color[5]; }
if ($result > 60) { $colors = $color[6]; }
if ($result > 70) { $colors = $color[7]; }
if ($result > 80) { $colors = $color[8]; }
if ($result > 90) { $colors = $color[9]; }
if ($result > 95) { $colors = $color[10]; }

if ($result > 99) { $result = 100; }


echo "
<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#colors\">
<tr><td>
<table height=\"10\" width=\"$result\">
<tr>
<td width=\"$result\" bgcolor=\"".$colors."\"></td>
</tr>
</table>
</td></tr>
</table>
".$result." %";
?>
Válaszol idézettel
Válaszol

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva

Fórum ugrás



A pontos idő 13:13 , a GMT +2 időzóna szerint.


Szerver hardver támogatónk Tárhely: Real.Com-94 hoszting
Powered by vBulletin®, Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.