Szerver Fórum

Szerver Fórum (https://szerver.org/index.php)
-   VPS (Virutal Private Server) (https://szerver.org/forumdisplay.php?f=23)
-   -   VPS-en több RAM kell? (https://szerver.org/showthread.php?t=27)

Csutak 2009-03-17 11:42

VPS-en több RAM kell?
 
VPS-en Linux szervert bérelek és upgradelni akarom a RAM-ot:

- 256Mb garantáltról (1Gb hardlimit)
- 512Mg garantáltra (2Gb hardlimit).

Gyorsítani fog ez a weboldalakon amit tárolok? Már átnéztem és megpróbáltam optimalizálni a weblapjaim kódjait, ott már nem tudok gyorsítani, de így sem vagyok elégedett a weblapjaim sebességével.

Nic 2009-03-17 12:47

Biztosan számít a több RAM! Az Apache (gondolom Apache?) kétszer annyi adatot tud cache-elni a memóriában, de az adatbázis motor is kétszer annyit tud gyorstárazni. Tapasztalataim alapján a VPS-ek baromira függnek a RAM mérettől, de mellette méginkább függnek a terheléstől: legtöbbször nincs garantálva, hogy hány leterhelt virtuális gép futhat a szerveren, tehát akár 100 másik ember is küzdhet ugyanazon a szerveren. A havernak 3,2ghz Xeon, 1gb RAM és 200gb HDD-s VPS mellett is olyan lassú volt a rendszere, hogy örökkévalóságig tartott még csak a login is! Neki 1gb dedikált RAM-ja votl, mégis szar volt az egész. Szerintem kérdezz rá, hogy hány virtuális gép osztozik az adott fizikai szerveren, van-e valamilyen limit. Lehet, hogy az a szűk keresztmetszet!

Kefe 2009-03-17 12:56

Dinamikus, v. statikus weblap(ok)?
Sok Flash van a site-on?
Komolyabb CGI, Java, PHP kódok futnak?
Milyen CMS-eket kell kiszolgálni?

Ezeket kellene tudni a válaszhoz, hogy kell-e több RAM.
Ha csak Apache statikus lapokat szolgál ki, talán nem is kell több RAM. De ennek gondolom manapság kicsi a valószinüsége.

De ha Joomla, Drupal, WP-ről, vagy hasonló CMS-ről van szó, szerintem ne gondolkozz, több RAM kell!

Csutak 2009-03-17 13:08

Dinamikus, v. statikus weblap(ok)? - DINAMIKUS
Sok Flash van a site-on? - NINCS
Komolyabb CGI, Java, PHP kódok futnak? - PHP és JS
Milyen CMS-eket kell kiszolgálni? - Joomla!

Főleg Joomla! lapok, Apache, PHP és MySQL van használva.

Vass 2009-03-18 08:55

A "hardlimitet" a legtöbb a legtöbb szoftver (mysql, apache, stb.) szerintem nem képes használni! Az egyik szolgáltató definíciója ez:
  • Memória: a virtuális szerver dedikált memória mérete. Ez minden esetben rendelkezésre áll!
  • Memória hardlimit: maximális memória méret. Amennyiben többlet memóriára van szükség és a rendszer az adott időben rendelkezik memória többlettel a korlátig feltudja használni.
Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy 512 Mb RAM fog rendelkezésre állni. A maradék 1,5Gb nem játszik, hacsak nem valamilyen giga scriptet futtatsz...

Kefe 2009-03-18 10:30

Idézet:

Csutak eredeti hozzászólása (Hozzászólás 98)
Dinamikus, v. statikus weblap(ok)? - DINAMIKUS
Sok Flash van a site-on? - NINCS
Komolyabb CGI, Java, PHP kódok futnak? - PHP és JS
Milyen CMS-eket kell kiszolgálni? - Joomla!

Főleg Joomla! lapok, Apache, PHP és MySQL van használva.

Nem kérdés, jól fog jönni a plusz RAM. Biztosan jó befektetésnek gondolom.

ikon 2009-03-19 16:30

A plusz RAM sohasem árthat!!! Szerintem még több kéne.

TLoF 2009-03-28 22:51

Idézet:

Csutak eredeti hozzászólása (Hozzászólás 98)
Dinamikus, v. statikus weblap(ok)? - DINAMIKUS
Sok Flash van a site-on? - NINCS
Komolyabb CGI, Java, PHP kódok futnak? - PHP és JS
Milyen CMS-eket kell kiszolgálni? - Joomla!

Főleg Joomla! lapok, Apache, PHP és MySQL van használva.

Sokat számit azért a szerver konfiguráció is. Tehát, hogy van az apache-od beálitva, hogy épül fel a joomlás lap és a többi is.

Nekem van olyan VPS-es ügyfelem aki 1 giga ramos vasat bérel, és webhosting szolgáltatást nyújt rajta más ügyfeleknek, és nincs vele gond.

Az viszont tény, hogy a 256 mega az nagyon kevés, apache + mysql + php igen csak kicentizve férhet bele csak, és sokat kell küzdeni a konfigokkal.


A pontos idő 11:02 , a GMT +2 időzóna szerint.

Powered by vBulletin®, Copyright © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.