Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Intel S2600STBR alaplap POST üzenetek: 2+2 NIC portot jeleznek...

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • Intel S2600STBR alaplap POST üzenetek: 2+2 NIC portot jeleznek...

  Sziasztok,
  Intel S2600STBR alaplap installálás után bootoláskor 2 + 2, azaz összesen 4 NIC hálózati portot mutat. Windows Server 2019 telepítése után is összesen 4 NIC port jelenik meg az Eszközkezelőben. A hálózati kártyák közül 2 telepítése rendben van. A másik kettő 10-es kóddal jelenik meg az Eszközkezelőben.

  Ez valahol normális is, mert az alaplapon csak 2 hálózati port található. Nincs bővítőkártya a másik 2 hálózati kártya engedélyezéséhez. Az eszközkezelőben meg vannak jelölve, és nem tudom, hogyan lehetne eltüntetni őket.

  A BIOS/ BMC/ FRUSDR frissítése az Intel webhelyéről a legújabb verzióra megtörtént. A friss driverek telepítve vannak. De a 10-es kód azt jelzi, hogy a hardver nem található. Ami helyes is, mert nincs ott...

  Olvastam, hogy letilthatók a hálózati kártyák, ha a gépre telepítve van az UEFI (ez az), de ez letiltotta mind a 4 hálózati kártyát. A BIOS-ban csak egyetlen hivatkozás található a „hálózati kártyákra”, amely szintén letiltja mindegyiket.

  Mi a teendőm?

 • #2
  Az Intel S2600ST szerver alaplapok SFP+ 10Gbps csatlakozási lehetőséget is kínálnak és opcionális vásárolható hozzá add-in LAN kártya. A hálózati vezérlő integrálva van a Platform Controller Hub-ba (PCH), és ez az add-in kártya biztosítja a fizikai interfészt.

  Vagyis az SFP+ LAN Riser opció csak akkor támogatott, ha az opcionális kártya a #5 PCIe szlotba van telepítve - tartalmaz egy bővítőcsatlakozót, amely lehetővé teszi a kommunikációt a fedélzeti PCH-val és BMC-vel. (Az SFP+ LAN Riser opció használható egy- vagy két processzoros konfigurációkban is.)

  Tehát az eszközkezelőben felsorolt ​​két "kiegészítő" hálózati kártya a PCH-ba integrált. Szóval ott van a plusz két NIC port, de bővítőkártya kell a használatához.

  Comment


  • #3
   Köszi a gyors választ. Ezt megértettem.
   A gépben nincs benne az SFP+ LAN Riser kártya opció és azt szeretném, ha az op.rendszer nem látná azt a két hálózati adaptert.
   Most akkor mit javasolsz?

   Comment


   • #4
    Hacsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Köszi a gyors választ. Ezt megértettem.
    A gépben nincs benne az SFP+ LAN Riser kártya opció és azt szeretném, ha az op.rendszer nem látná azt a két hálózati adaptert.
    Most akkor mit javasolsz?
    Az előző posztban leírtak szerint az 2 SFP+ hálózati kártyát az operációs rendszer mindenképpen észleli, még akkor is, ha nincs telepítve az SFP+ LAN Riser kártya. A hálózati vezérlő integrálva van a Platform Controller Hub-ba (PCH), ezért azok továbbra is szerepelnek az eszközkezelőben.

    Át kellene nézni a BIOS-t, hogy nem lehet-e ott letiltani a plusz 2 NIC-et. Illetve mindenképpen egy FRU/SDR frissítést javasolnék!

    Ha egy mostani FRU/SDR frissítés nem tiltja le őket, azt javaslom, hogy várd meg a következő BIOS/firmware-csomag frissítést.

    Comment

    Working...
    X