Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Milyen szervert vegyünk?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Idő
  • Show
Clear All
new posts

  • Vass
    replied
    így igaz.

    Egyébként közepes, vagy kisebb terhelésre tökéletesen alkalmasak lehetnek az Intel S12000-as BTL, vagy BTS alaplapok mondjuk E3-1230v2 procival, 8-16GB mamóriával. Akár torony szerver, akár rack szerver kivitelben tényleg megfizethetők.

    Ezekbe is lehet tenni RAID vezérlőt, RMM4 modult, TPS modult, szóval teljes értékű szerver varázsolható belőle.

    Leave a comment:


  • insomnia
    replied
    nem maga a software számít, hanem a terhelés. Ha 1 felhasználó van, akkor akár egy telefonon is elfuthat egy webes alkalmazás, ha pedig több millió akkor lehet nem egy szerverben kell gondolkozni. A VPS-ek, Cloud computing ezért jó mert menet közben skálázható, ahogy nő a teljesítményigény nem kell új gépet venni.

    Leave a comment:


  • bozont
    replied
    ..

    Szerintem mindenképp keressetek olyan rendszergazdat aki karban tudja tartani mind a weboldalt mind a szervert. meg nem hinnem hogy ez ilyen next..next.. finish.. dolog lenne...

    szerintem is érdemesebb lenne egy vps-t bérelni elso korben

    Leave a comment:


  • Kefe
    replied
    Ezt így nem lehet megmondani.
    Majd ha a szoftveres fejlesztő megadja a hardver igényeket, illetve kiderül, hogy mekkora látogatottsága lesz az oldalnak, akkor lehet hardvert tervezni alá.

    Ha teljesen új oldalról van szó akkor egyáltalán nem javaslom az új szerver megvásárlását. Hót bonyolult az installálás, a szerver elhelyezés, a rendszeradminisztráció, sokkal jobb inkább valamelyik szolgáltatónál egy virtuális szervert bérelni és már mehet is rá az oldal. Sokkal kevesebb fejfájás.

    Leave a comment:


  • wonderwolf
    replied
    Sziasztok!

    Két teljesen debil fazon vagyunk, de szeretnénk egy pókeroldalhoz hasonló dolgot csinálni. Az ötlet jónak tűnik, de annyira kínai minden. Egy hxxps://www.casineto.net/hu, vagy egy hxxp://www.octogonpoker.hu típusú oldalt szeretnénk létrehozni, de egyenlőre azt sem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Igazából ezeken az oldalakon egy szoftvert kell letölteni, amit aztán telepíteni kell a gépre, de ezt ha lehet, mi webes felületen szeretnénk elérni, mint pl. a hxxp://machopoker.hu/. Itt is van szoftverletöltés, de lehet webes felületen is használni. Itt egy kép róla: http://m.blog.hu/mi/mizusimruspokerv...2009.12.06.PNG
    Tehát, egy ilyen oldal üzemeltetéséhez 2011-ben milyen "vas" szükséges? Kérve kérek mindenkit, hogy úgy próbáljon válaszolni, mintha egy hat éves gyermekhez beszélne!

    UI.:

    Ha valaki konyít a szoftverkészítéshez és meg tudná saccolni,mennyi egy ilyen típusú oldal elkészítése, annak lehet tudunk munkát adni

    Leave a comment:


  • Csutak
    replied
    A torony szerver kivitel eldőlt, nem kell rack szerver. Viszont még nem sikerült eldönteni, hogy SATA vagy SAS konfiguráció legyen. A ProLiant SATA rendszerü volt, de nem is voltunk maradéktalanul elégedett az IO teljesítménnyel. Hajlunk a SAS-ra.

    Mindegyik szervernek van DRAC vagy egyéb távmenedzselés lehetősége?

    Leave a comment:


  • Vass
    replied
    Két darab E5620 (2.40GHz) már nagyon komoly teljesítményt nyújt. Melléjük 4 - 4GB ECC RAM és a memória is rendben lesz. Ha komoly adatmozgásra számítasz akkor SAS vagy SSD diszkek, ha normál, akkor SATA is megteszi, de menjen alá raid kártya. Az alaplapi raid nem nyújt komoly teljesítményt.

    Leave a comment:


  • Nic
    replied
    Torony szerver olcsóbb, egyszerübb bővíteni, mert több hely van benne. (Azt tudtad, hogy néhány torony szerver rackelhető? Azt jelenti, hogy lehet rászerelni sineket és elfektetve rack szerver lesz belőle.)

    A rack szerverek drágábbak és rack sín is kell hozzá, amit általában külön meg kell venni. Viszont néhány szerverhoszting cég olcsóbban elhelyezi őket, mert kisebb helyen is elférnek. Főleg az 1U magasak.

    Ha a cégnél kell szerver (tehát nem co-lokáció) akkor általában jobb a torony szerver:
    - olcsóbb
    - egy-két darab egymás mellett elhelyezhető
    - nem kell neki rack szekrény
    - halkabbak (a rack szerverek mellett nem lehet meglenni, olyan hangosak!!!)

    Leave a comment:


  • Csutak
    started a topic Milyen szervert vegyünk?

    Milyen szervert vegyünk?

    Megszületett a döntés, kiöregedett HP Proliant szerverünket lecseréljük a cégnél. Ez egy ML350-es G3 típus, tehát elég régi torony szerver.

    Mindenképpen duplaprocis szerver kell, meg legyen benne mondjuk 24GB RAM és SAS RAID rendszer. Nem tudtok most valami komoly szerver akciót valahol?

    Még az sem tudtuk eldönteni, hogy rack vagy torony szerver kell. Ez egy web- és fájl szerver kiszolgáló környezet, egész komoly látogatottságú portál rendszert szolgál ki és a Dataplexben van.
    Last edited by Csutak; 2010-07-25, 09:28.
Working...
X