Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerverside antivirus?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • Szerverside antivirus?

  Üdv,

  van egy webszerverünk és állandó problémát jelent, hogy az ügyfelek trehány módon kezelik az ftp jelszavakat, emiatt feltörik az oldalukat és esetleg potenciális veszélyt jelentenek a teljes szolgáltatásra.

  Van egy free antivírus telepítve a szerverre, de az nem tud megtalálni pl olyan javascripteket, amiket a firefox + google is vírusos oldalként értelmez.

  Tudtok esetleg olyan víruskeresőről, ami linux alatt fut és megtalálja az ilyen "vírusokat" is? Vagy legalább értesíten tud róla, ha talál ilyet...
  Rendszergazda blog, Rendszergazda szolgáltatás KKV-knak

 • #2
  Alapvetően mik a feltört weboldalak? Legtöbbször semmi egyéb, csak egy (legtöbbször IFRAME-be ágyazott) link, ami meghív egy másik szerverről egy Javascriptet, ami telepíti a vírust/trójait/spyware-t.

  Eszerint a feltört weblap legtöbbször NEM tartalmazza a vírust, csak a link(ek)et.

  Szerintem a szokásos víruskeresők emiatt nem tudják megtalálni a feltört oldalakat: egy pár új link a html lapokban miatt biztosan nem fognak visítani.

  Nehéz ügy. Én máshogy közelíteném meg. Én FTP jelszó policy-t írnék elő a usereknek, illetve tájékoztatót adnék a kezükbe, mit nem szabad csinálni, aki meg tényleg ennyire trehány, azt pont kirugnám...
  ---
  Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

  Comment

  Working...
  X