Közlemény

Collapse
No announcement yet.

SharePoint 2003 szerver alert nem működik

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • SharePoint 2003 szerver alert nem működik

  A SharePoint egyik alapvető és remek szolgáltatása az alert (automatikus Email küldés) pl. új dokumentum feltöltésekor, törlésekor, vagy új feladat, hírdetmény, esemény létrehozásnál, de szinte bármilyen művelethez lehet hozzárendelni alertet.

  Feltöltesz egy új megrendelést és erről minden user kap automatikusan egy Email-t. Na ez király, valóban hasznos!

  De nem működik egy ideje. Igaz, az SMTP szervereinket alaposan átkonfiguráltuk SPAM szűrés szempontból, de nem vagyok benne biztos, hogy összefügg a problémával.

  Általában pl. a Live Update patch-ek meg tudnak ölni egy-egy ilyen szolgáltatást, de aztán jön a következő patch, ahol kijavítják. Nem hinném, hogy most ez a hiba.

  Nincs ötleted? Nagyon hálás lennék, már sok-sok órát szórakoztam a dologgal.
  ---
  Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

 • #2
  Következő beállításokat ellenőrizd:

  az alertet futtató sevice account: SPSAlert (SPSNotificationService.exe) és a timert futtató sevice account: SPTimer (OWSTIMER.EXE) is legyen Kiemelt felhasználó (Power User)!

  Comment


  • #3
   Köszönöm, ezt is ellenőriztem, de egy egész más, triviális beállításon múlt.

   Új SMTP szervert akartam beállítani, mert az eredetin túlságosan erős spamszűrést állítottunk be és nem jutottak át rajta az alertek (pl. SMTP autentikáció nem lehet beállítani a SharePoint portál szerver Email beállításoknál.)

   Lényeg az, hogy külön beállítottam az SMTP szervert a Central Adminban és külön a létrehozoztt portál site-on. Ennek ellenére az eredeti SMTP szerver-t akarta használni, nem az újonnan beállítottat. Sok-sok vizsgálódás után jöttem rá, hogy még van 1-2 hely, ahol az SMTP szervert be kell állítani, éspedig a létrehozott virtuális szerverek tulajdonságai között.

   Tehát Central Admin - Configure virtual server settings   majd válaszd ki a kérdéses virtuális szervert és a Virtual Server Management-ban válaszd az E-mail beállításokat.   Virtual Server E-mail settings és add meg az SMTP szerver adatait   Így végre sikerült a korrekt SMTP beállítás, és megy az alert.
   ---
   Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

   Comment

   Working...
   X