Közlemény

Collapse
No announcement yet.

SOLIDWORKS munkára ajánlott hardver

Collapse
X
 
 • Filter
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

 • SOLIDWORKS munkára ajánlott hardver

  Solidworks és AutoCad CAD/CAM feladatokra kell workstationt használnom, mi lenne szerintetek az optimális hardver? Időnként 3D renderelési feladataim is lesznek, tehát arra is alkalmasnak kell lennie a konfigurációnak.

 • #2
  Noha a legtöbb CAD/CAM feladat nem igényel nagy magszámú CPU-t, ha a munkád sok renderelést tartalmaz, javulhat a teljesítmény, ha több fizikai maggal rendelkező CPU-t használsz. Pl. ez az Supermicro Rendering munkaállomás az Intel W-22xx Xeon Workstation processzorát használja 4-18 CPU maggal. A magasabb magszám segíti a sokkal gyorsabban renderelést. Egyébként bizonyos típusú szimulációk szintén profitálhatnak ezekből a magasabb magszámú CPU-kból, de általában nem annyira, mint a megjelenítés.

  Ez a másik rendszer kiváló a szimulációkhoz és a megjelenítéshez, természetesen nagyszerű az ASUS workstation általános CAD/CAM munkához is. A rendszer összes CPU-opciója képes Turbo Boost-tal akár 4,8 GHz-es sebességre is gyorsulni, ami nagyszerű kompromisszumot jelent, ha kiváló többszálú teljesítményre van szükség. De persze a rendszernek megfelelő a teljesítményre még ténylegesen nagy szerelvények design munkáira is.
  ---
  Saját SEO szkriptek: Camelpark SEO centrum

  Comment


  • #3
   A SOLIDWORKS által ajánlott minimális RAM: 16 GB
   Szimulációk futtatásakor vagy nagy adatszettekkel történő munkavégzés esetén javasolnék inkább 32 GB-ot. De akár 64 GB-ig is elmehetsz, ám ha eléred azt a pontot, hogy tényleg ennyire lenne szükség, érdemes megfontolni inkább a szimulációs tanulmány egyszerűsítését!

   A másik fontos ténylező a grafikus kártya: A SOLIDWORKS-nek professzionális, fully-certified grafikus kártyára van szüksége, amely gond nélkül futtatja az OpenGL motort a megfelelő működés érdekében (pl. Nvidia Quadro és AMD RadeonPro). A SOLIDWORKS-ről köztudott, hogy a DirectX-t használó gamer VGA kártyákon is elfut (sima AMD Radeon és az Nvidia Geforce), azonban a felhasználók gyakran tapasztalhatnak megjelenítési hibákat, és a szoftver olyan szolgáltatásai, mint a Realview Graphics, sem működnek megfelelően, ha működnek egyáltalán.

   Ha vizuálisan bonyolult modellekkel (például nagy mintázatú modellekkel vagy bonyolult textúrájú modellekkel) dolgozol, akkor olyan SOLIDWORKS grafikus kártyára lesz szükség, amely nagy mennyiségű beépített memóriát tartalmaz!!! A jó grafikus kártya valójában az egyik legfontosabb elem a SOLIDWORKS hatékony működtetéséhez, azonban fontos, hogy a grafikus kártya és a CPU egyensúlyban legyenek! Egy csúcskategóriás grafikus kártya sem lesz képes hatékonyan működni, ha csak egy belépő szintű CPU-val párosul.
   Last edited by ikon; 2020-08-28, 07:21.

   Comment

   Working...
   X